Koolhoven

Koolhoven Buiten is een bijzonder gebied in Tilburg. Het is een natuurgebied waarin De Donge is hersteld in zijn oorspronkelijke staat en waardoor de gemeente heeft geïnvesteerd in het creëren van een natuurgebied aan beide zijden (de oevers) van deze stroom. De oevers naast De Donge zijn afgegraven, de grond is losgemaakt en natuurgebied De Dongevallei is ontstaan; een natuurgebied in de stad. Zaden die al honderden jaren onder de grond zaten zijn weer tot leven gekomen. Het natuurgebied staat vol bijzondere planten, welke bijzondere dieren aantrekken. Een uniek gebied is tot leven gekomen.

Met respect voor de natuur en al het leven dat zich hier bevindt is Koolhoven Buiten ontwikkeld. Nieuwbouw met een natuurgebied bijna in je achtertuin. Een plek waar veel te beleven valt en steeds nieuwe dingen te ontdekken zijn. Voor zowel jong als oud.

Er is een natuurlijke speeldernis voor de kinderen, er zijn educatiepaden die de bezoeker laat weten wat er te zien is in De Dongevallei en er grazen Schotse Hooglanders. Dit gebied leeft!

Wonen midden in de natuur tussen het beekdal en de bosrand
Tweekappers en vijf-onder-een-kapwoningen